Υπηρεσίες Ουρολογικού Ιατρείου

Εξετάσεις & Ιατρικές πράξεις

 • Κυστεοσκόπηση – Ουρηθροσκόπηση

  Το ιατρείο παρέχει το πλέον σύγχρονο εύκαμπτο ανώδυνο κυστεοσκόπιο, ανά τον κόσμο. Ελέγχεται η ουρήθρα για την ανίχνευση στενωμάτων ή πιθανής διόγκωσης του προστάτη, σε περίπτωση δυσκολίας κατά την ούρηση, καθώς και κονδυλωμάτων ουρήθρας ή λίθων, στην περίπτωση που παρατηρείται επώδυνη και ερεθιστική ούρηση, με πιθανή παρουσία αίματος (ανεξάρτητα από την ούρηση). Έλεγχος ουροδόχου κύστης για την ανίχνευση και επιβεβαίωση, μετά από υπερηχογράφημα, όγκων ή λίθων, σε περίπτωση αιματουρίας, συχνουρίας, επείγουσας και ερεθιστικής ούρησης και, γενικότερα, όλων των παθήσεων της κύστης. Η εξέταση πραγματοποιείται με τη χρήση ενδοσκοπικής κάμερας, ενώ ο ασθενής παρακολουθεί και παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα εκτύπωσης της βλάβης σε έγχρωμες φωτογραφίες.

  Διαβάστε περισσότερα εδώ

 • Υπερηχογράφημα

  Έγχρωμος – φορητός υπερηχογράφος που παρέχει τη δυνατότητα για εξέταση στο χώρο σας. Υπερηχογράφημα νεφρών, κύστεως, προστάτου, όρχεων και έλεγχος υπολειπόμενου μετά ούρηση. Πραγματοποιείται έλεγχος των νεφρών για την ανίχνευση υδρονέφρωσης (διάτασης), λιθίασης, όγκων και άλλων παθήσεων, σε περίπτωση αιματουρίας, κολικών νεφρού, πόνου στην περιοχή της οσφύος και ίσως πυρετού. Ελέγχεται η ουροδόχος κύστη για την ανίχνευση όγκων, λίθων, πάχυνσης και κατακράτησης ούρων μετά ούρηση, σε περιπτώσεις αιματουρίας, δυσχερούς ούρησης, ερεθιστικής ή επώδυνης ούρησης ή ακράτειας ούρων. Έλεγχος του μεγέθους του προστάτη και της παρουσίας προστατικής λιθίασης, σε περιπτώσεις δυσκολίας στην ούρηση ή χρόνιας προστατίτιδας. Έλεγχος των όρχεων για την παρουσία όγκων, υδροκήλης ή φλεγμονής, σε περιπτώσεις διόγκωσης, πόνου ή ψηλαφητού ογκιδίου.

 • Triplex

  Το Triplex στην περιοχή των ορχικών αγγείων πραγματοποιείται για την ανίχνευση κιρσοκήλης, σε περιπτώσεις υπογονιμότητας, πόνου στους όρχεις ή ψηλαφητού ή και ορατού μορφώματος στο όσχεο και έλεγχος αιμάτωσης, σε περίπτωση συστροφής όρχεως.

 • Αφαίρεση ουρητηρικών stent (pig tail)

  Το αποκαλούμενο “σωληνάκι” το οποίο τοποθετείται εντός του ουρητήρα μετά από επεμβάσεις ή περιπτώσεις διάτασης του νεφρού.

 • Ουροροομετρία

  Η Ουροροομετρία είναι μια διαγνωστική διαδικασία που χρησιμοποιείται για να υπολογίσουμε τον ρυθμό της ροής των ούρων. Ο ασθενής ουρεί σε ένα ειδικό δοχείο το οποίο συνδέεται με έναν υπολογιστή, ο οποίος καταγράφει τον όγκο και την ταχύτητα με την οποία ρέουν τα ούρα. Για την εκτέλεση της δοκιμής αυτής, καμία ειδική προετοιμασία του ασθενούς δεν είναι απαραίτητη, εκτός από μια γεμάτη κύστη προκειμένου να ουρήσει.

 • Εκτομή βραχέος χαλινού

  Κατόπιν τοπικής αναισθησίας με αναισθητική αλοιφή και χωρίς απαραίτητα ένεση, πραγματοποιείται εκτομή του χαλινού, τελείως ανώδυνα. Τοποθετούνται ράμματα (4-5) για αιμόσταση και ομαλή επούλωση. Τα ράμματα απορροφώνται μόνα τους σε 7-10 ημέρες. Μετά το πέρας περιόδου επούλωσης, μπορεί να υπάρξει επαφή.

 • Καυτηριασμός των κονδυλωμάτων

  Αφού γίνει τοπική αναισθησία με αναισθητική αλοιφή και χωρίς ένεση, πραγματοποιείται καυτηριασμός των κονδυλωμάτων με τη βοήθεια διαθερμίας.

 • Διαστολές ουρήθρας

  Εισάγονται στην ουρήθρα ειδικοί καθετήρες (πλαστικοί ή διαστολικά κηρία), αφού εφαρμοστεί αναισθητικό και λιπαντικό για να διασταλεί το στένωμα.

 • Τοποθέτηση/Αλλαγή καθετήρα ουροδόχου κύστεως

  Μετά από εφαρμογή τοπικού αναισθητικού και λιπαντικού, γίνεται ο ανώδυνος καθετηριασμός κύστεως σε περίπτωση αδυναμίας ούρησης (επίσχεση ούρων) ή μεγάλης κατακράτησης ούρων.