Κυστεοσκόπηση

Ουρολογική εξέταση κυστεοσκόπησης

Ουρολόγος – Ανδρολόγος Θεσσαλονίκη

Τι είναι η κυστεοσκόπηση;

Η κυστεοσκόπηση είναι μια από τις πιο σημαντικές διαγνωστικές ουρολογικές εξετάσεις. Γίνεται απλά, τις περισσότερες φορές με τοπική νάρκωση, που εγχύεται στην ουρήθρα. Το όργανο που χρησιμοποιούμε λέγεται Κυστεοσκόπιο.

Έχει πόνο η εξέταση;

Το ιατρείο διαθέτει το πλέον σύγχρονο εύκαμπτο ανώδυνο κυστεοσκόπιο ανά το κόσμο Karl Storz C Mac.

Η εξέταση γίνεται στο χώρο του ιατρείου με τη χρήση ενδοσκοπικής κάμερας, με ταυτόχρονη παρακολούθηση από τον ασθενή και δυνατότητα εκτύπωσης της βλάβης σε έγχρωμες φωτογραφίες.

Kυστεοσκόπιο

Κυστεοσκόπιο

Τι μας δείχνει η εξέταση;

Η σημαντικότερη ένδειξη της κυστεοσκόπησης αποτελεί η διερεύνηση της αιματουρίας.

  • Έλεγχος της ουροδόχου κύστης για την ανίχνευση και επιβεβαίωση, μετά από υπερηχογράφημα, όγκων ή λίθων σε περίπτωση αιματουρίας, συχνουρίας, επείγουσας και ερεθιστικής ούρησης και γενικά όλων των παθήσεων της κύστης.
 
  • Έλεγχος της ουρήθρας για την ανίχνευση στενωμάτων ή διόγκωσης του προστάτη σε περίπτωση δυσκολίας στην ούρηση, καθώς και κονδυλωμάτων ουρήθρας ή λίθων σε περίπτωση επώδυνης ερεθιστικής ούρησης με πιθανή παρουσία και αίματος ανεξάρτητα από την ούρηση.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα αυτής της εξέτασης;

Το πλεονέκτημα της εξέτασης είναι ότι μπορεί να εντοπίσει πιθανές βλάβες που δεν φαίνονται σε άλλη διαγνωστική εξέταση, όπως στον υπέρηχο, στην αξονική και μαγνητική τομογραφία. Κατά την εξέταση ο γιατρός μπορεί να πάρει δείγμα για βιοψία.

Σημαντικό!!!

Εφόσον ο ασθενής λαμβάνει αντιπηκτική αγωγή, αυτή θα πρέπει να διακόπτεται μία εβδομάδα πρίν την εξέταση πάντα με την σύμφωνη γνώμη του καρδιολόγου του.

Ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Αναγνώστου Ιωάννης προβαίνει σε διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος, παρέχοντας εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.