Open/Close Menu Ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Αναγνώστου Ιωάννης προβαίνει σε διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος, παρέχοντας εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Οι μυκητιάσεις στις μέρες μας, αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο, οπότε δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή να προσβληθούμε από μύκητες.

Ο μύκητας κάντιτα (Candida Albicans), σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί την συχνότερη αιτία αυτού του είδους των μυκητιάσεων.

Πιο επιρρεπείς στις μυκητιάσεις των γεννητικών οργάνων είναι οι διαβητικοί, οι έγκυες, οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιβίωση, γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά, καρκινοπαθείς, ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό, καθώς και όσοι πάσχουν από AIDS.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ;

Στις γυναίκες:

📌Πόνος, φαγούρα, ερεθισμός, φλεγμονή στο αιδοίο και στον κόλπο.
📌Έντονες κολπικές εκκρίσεις.
📌Ερυθρότητα και οίδημα του αιδοίου.
📌 Η εσωτερική επιφάνεια του κόλπου μπορεί να είναι καλυμμένη με λευκό επίχρισμα.
Το δέρμα της περιοχής μπορεί να είναι ευαίσθητο και να παρουσιάζει εκδορές.

Στους άνδρες:

Οι άντρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες δεν παρουσιάζουν συνήθως ιδιαίτερα συμπτώματα. Ωστόσο κάποια από αυτά είναι:

📌Περιστασιακά τόσο η βάλανος όσο και η πόσθη(το δέρμα που καλύπτει την βάλανο)μπορεί να είναι κόκκινες, να φλεγμαίνουν και να προκαλούν πόνο. Τα συμπτώματα αυτά επιδεινώνονται συνήθως μετά από τη σεξουαλική επαφή.
📌Το άκρο του πέους μπορεί να παρουσιάζει μικρές πληγές και η βάλανος να είναι καλυμμένη με λευκό επίχρισμα.
📌Επίσης είναι δυνατόν να υπάρχουν και εκκρίσεις στην βάλανο.

Υπάρχει θεραπεία;

🚺Η θεραπεία στις γυναίκες περιλαμβάνει πλύσιμο με ειδικό σαπούνι και στέγνωμα της περιοχής. Στη συνέχεια τοποθετούνται κρέμες με δράση κατά των μυκήτων που περιέχουν μικοναζόλη, τερκοναζόλη, τιοκοναζόλη, κλοτριμαζόλη ή άλλα φάρμακα κατά των μυκήτων(πάντα σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο σας)

🚹 Στους άνδρες συνιστάται επίσης το τοπικό πλύσιμο με ειδικό σαπούνι και καλό στέγνωμα της περιοχής. Στη συνέχεια μπορούν να τοποθετηθούν τοπικά ανάλογες αντιμυκητιασικές κρέμες.(πάντα σε συνεννόηση με τον ανδρολόγο σας)

🆘Βέβαια, σε ορισμένες ομάδες ασθενών μπορεί να είναι αναγκαίο να χορηγηθούν αντιμυκητισιακά φάρμακα από το στόμα όπως κετοκοναζόλη, φλουκοναζόλη και ιτρακοναζόλη.

Τί να κάνω δηλαδή για να μην κολλήσω μύκητες;

➡️ Μετά το μπάνιο ή το τοπικό πλύσιμο στέγνωνε πολύ προσεκτικά την περιοχή.
➡️Προτίμησε εσώρουχα από φυσικές ίνες (βαμβάκι, λινό, μετάξι). Τα συνθετικά εσώρουχα ευνοούν την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών.
➡️Απόφυγε τα πολύ στενά παντελόνια.
➡️Μην χρησιμοποιείς σερβιετάκια όταν δεν υπάρχει λόγος.
➡️Κάνε ντους μετά από τη σεξουαλική επαφή.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας στο 2310 240673.

CategoryUncategorized

© 2017 - Αναγνώστου Θ. Ιωάννης MD, All Rights Reserved | Powered By

Τηλ. επικοινωνίας:        2310 240673 | 6948 575072